+31 6 53372969 info@ecozaken.nl

Renovliezen

Zitten er kleine oneffenheden en haar- of krimpscheurtjes in je muren of wil je voorkomen dat deze ooit zichtbaar worden? Dan biedt renovlies een goed en betaalbaar alternatief voor stucwerk.

Wat is renovlies?

Renovlies, kort voor renovatievlies, is dun maar bijzonder sterk vezelbehang. Het wordt vaak gebruikt om muren egaal en strak af te werken, net zo strak als met stucwerk. Het is echter geen wonderbehang. Een muur moet wel eerst goed geplamuurd en geschuurd zijn voordat deze met renovlies afgewerkt kan worden. Alle kleine oneffenheden, haarscheurtjes en (toekomstige) krimpscheurtjes, worden met renovlies wel perfect weggewerkt.

Voordelen van renovlies

Renovlies heeft behalve zijn verhullende eigenschappen en gunstige prijs nog meer voordelen.

Snel aan te brengen

Renovlies is eenvoudig en snel aan te brengen. In korte tijd kan daardoor een grote ruimte afgewerkt worden.

Direct overschilderbaar

Renovlies biedt een goede basis voor een eindafwerking met muurverf. Zodra de lijm opgedroogd is, kan met het schilderwerk begonnen worden. Het eindresultaat is een mooie strakke muur in een egale kleur.

Sterk en stootvast

Renovlies is sterk, stootvast en scheuroverbruggend. In nieuwbouwwoningen wordt geadviseerd om renovlies over vers stucwerk aan te brengen om op die manier scheuren te voorkomen. Het is gemaakt van papier of vinyl en kan goed tegen een stootje.

Renovlies is ideaal voor nieuwbouw

Renovlies kan overal toegepast worden en is ook bijzonder geschikt voor nieuwbouwwoningen. In de meeste gevallen zit hier namelijk nog een relatief hoge concentratie vocht in de muren. Het renovlies neemt dit vocht op zonder te verkleuren. Daarnaast verbergt het de scheurtjes die erachter in de muur ontstaan bij het ‘zetten’ van de woning.

Renovlies kent geen patronen of structuur

Anders dan glasweefselbehang, kent renovlies geen patronen of structuur. Het is echt bedoeld om jouw muren superstrak af te werken. Renovlies biedt daarmee een uitstekende eindafwerking van je wand, maar ook een prima basis voor zowel verf als behang.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van renovliezen? Ecozaken helpt je graag verder.