+31 6 53372969 info@ecozaken.nl

Leemstuc & (wand)verwarming

Leemstuc is de ideale oplossing wanneer je op zoek bent naar een wandafwerking met een natuurlijke uitstraling, gemaakt van milieuvriendelijk materiaal dat bijdraagt aan een gezond en comfortabel binnenklimaat. Ecozaken is specialist in het aanbrengen van leemstuc, heeft jarenlange ervaring, bezit brede productkennis en gebruikt geavanceerde spuitapparatuur.  

Wat is leem?

Leem is een mengsel van zand, silt en klei. Door water toe te voegen, is het bijzonder goed toepasbaar als ecologische wandafwerking. Bij Ecozaken werken we met het merk Tierafino. Met deze leemstuc zorgen we voor een bijzonder strak resultaat, waar gewenst zelfs met diverse kleurschakeringen en toegepast op ronde wanden.

De uitstraling van Leem

Leem biedt een natuurlijke uitstraling en kan volledig aangepast worden aan de stijl en kleuren van je interieur. Leemstuc komt namelijk van nature in bruine basiskleuren, maar kan door middel van finishes met pigment in iedere kleur worden afgewerkt. Tierafino heeft 8 verschillende basiskleuren die te mengen zijn naar diverse kleuren en pigmenten. In combinatie met kleurschakeringen zorgt dit voor een indrukwekkend eindresultaat.

Voordelen van leemstuc

Leemstuc heeft behalve een mooie, natuurlijke uitstraling nog meer voordelen.

Vochtregulerend

Leem houdt de vochtigheid in jouw ruimte op een constant comfortabel niveau. Is het te droog, dan geeft het vocht af. Is het te vochtig, dan neemt het vocht op. Dit draagt, naast isolatie, in belangrijke mate bij aan een prettig binnenklimaat en werkt bovendien schimmelwerend.

Dampopen

Leem is door zijn dampopen eigenschap uitermate geschikt voor duurzame bouwmethoden zoals houtskeletbouw en strobouw. Ook volledig luchtdichte huizen profiteren van de eigenschappen van dit natuurlijke materiaal.

Geluiddempend

Leem heeft goede akoestische eigenschappen. Geluid wordt er deels in opgenomen, anders dan er op afgekaatst. Hierdoor heb je minder last van galm in je woning.

Warmteregulerend

Leem is warmteregulerend waardoor de omgevingstemperatuur meer constant blijft. Leemstuc is koel in de zomer en warm in de winter. Dit maakt leemstuc ook zeer geschikt voor wandverwarming.

Antistatisch

Leem is antistatisch waardoor het van nature vuil- en stofwerend is. Het neutraliseert positieve ionen, waardoor de luchtkwaliteit toeneemt. Hierdoor hebben mensen met luchtwegklachten baat bij een afwerking met leemstuc.

Recycleblaar

Leem is volledig recyclebaar, 100% biologisch, ecologisch en volledig circulair herbruikbaar. Bij Ecozaken hergebruiken we zoveel mogelijk, maar als er toch wat leem gemorst is en niet hergebruikt kan worden, gooien we het niet weg, maar leggen we het in de tuin.

Meerdaags

Waar normaal stucwerk in één keer aangebracht moet worden, kan dat met leemstuc ook in meerdere dagen, zonder kleurverschil. Grote oppervlakken zijn dus geen probleem. Bovendien is leemstuc brandwerend en gemakkelijk te repareren.

Plaatselijk bij te werken

Wanneer leemstuc beschadigd raakt, kan het eenvoudig plaatselijk bijgewerkt worden. Bij relatief nieuw leemstucwerk kan dit zonder kleurverschil. Is er door jarenlange verschijning toch een kleurverschil of wil je jouw hele muur eens opfrissen? Dan kan dit eenvoudig door de muur na te sponsen.

Afwerkingsopties

Aan leem kunnen ook extra grondstoffen toegevoegd worden voor een extra bijzonder eindresultaat. Stro bijvoorbeeld, schelpjes of parelmoer. En leem is in verschillende aardetinten verkrijgbaar, dus perfect af te stemmen op jouw interieur.

Voordeel van leemstuc via Ecozaken

Doordat Ecozaken leem ook met spuitwerk kan aanbrengen, werken we relatief snel en voordelig. Omdat we vanwege duurzaamheid graag mensen aansporen om voor deze milieuvriendelijke wandafwerking te kiezen, bieden we onze klanten de mogelijkheid aan om mee te helpen met uitvlakken en afsponzen van de leem. Hiermee hopen we leemstuc voor iedereen bereikbaar en interessant te maken.

(Wand) verwarming

Een muur met leemstuc leent zich bijzonder goed voor wandverwarming. De warmtestraling uit de wand geeft een heel andere sensatie ten opzichte van je vloerverwarming, bijzonder comfortabel. Daarnaast bestaan er ook leemkachels in allerlei soorten en maten. Ten aanzien van leemkachels werkt Ecozaken samen met Yocoon.

Wil je wandverwarming achter je leemstuc of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een leemkachel? Ecozaken helpt je graag verder.

Neem contact op

Leemstuc aanvraag

3 + 5 =

Adres

Vogelzangsweg 37
4461 NE Goes

Email

Telefoon