+31 6 53372969 info@ecozaken.nl

Buitenschilderwerk & houtrotreparatie

Je wilt dat je houten kozijnen, deuren, dakranden, schutting en tuinhuis zo lang mogelijk meegaan en er netjes verzorgd uitzien. Een periodieke schilderbeurt is dan van belang. De verf beschermt het hout tegen weersinvloeden en vocht waardoor het hout in goede conditie blijft

Advies

Allereerst bespreken we samen jouw wensen. Weet je al precies welke kleur je wilt of kun je nog wel wat advies gebruiken? We denken graag met je mee en geven ook proactief advies als we verbetermogelijkheden zien.

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is bij buiten schilderen het halve werk. De basis bepaalt immers of de verf goed hecht en lang blijft zitten. Daarom starten we de werkzaamheden altijd met een goede schuurbeurt en zorgen we voor een vetvrij oppervlak voordat we aan het verfwerk beginnen. 

Houtrotreparatie

Wanneer er sprake is van houtrot, pakken we dat ook aan. Het heeft namelijk geen enkele zin om op rottend hout te gaan schilderen. Houtrot ontstaat doordat hout te lang aan vocht is blootgesteld, bijvoorbeeld doordat het in openstaande (kit)naden of verfscheurtjes is getrokken. Je kunt het herkennen aan een donkere kleur en zachte structuur van het hout.

Bij houtrotreparatie verwijderen we al het rotte hout met een krabber, zaag of frees. Daarna behandelen we het gezonde hout voor de zekerheid met een schimmelwerend middel. Waar nodig vullen we gaten op met nieuwe houtdelen. Daarna maken we het geheel glad met 2 componenten epoxy en nauwkeurig schuurwerk.

3-laags verfsysteem

Zodra de ondergrond gereed is, brengen we een 3-laags verfsysteem aan.

 

  1. Grondverf
    Afhankelijk van de ondergrond brengen we één of twee lagen grondverf aan.
  2. Tussenlaag
    Vervolgens gaat hier bovenop een tussenlaag van 80% grondverf en 20% lak.
  3. Laklaag
    Tot slot gaat de laatste laklaag erop.

De voordelen van 3-laags verfsysteem

Dit systeem zorgt voor een optimale hechting en lange levensduur van de verf. Vaak is na 6 jaar pas weer een nieuw laagje lak nodig. Natuurlijk zou het makkelijker en sneller zijn wanneer we een alles-in-één-verf als finishing zouden gebruiken, maar ervaring leert dat die verf sneller zijn kleur en glans verliest. Hierdoor zou je dus minder lang van het resultaat kunnen genieten en zouden de houten onderdelen weer sneller toe zijn aan een nieuwe verfbeurt.

Ben je benieuwd naar houtrotreparatie of wil je de mogelijkheden voor buitenschilderwerk bespreken? Ecozaken helpt je graag verder.