+31 6 53372969 info@ecozaken.nl

Advies & begeleiding

Als vakspecialist delen we bij Ecozaken graag onze kennis met je zodat je de juiste (duurzame) keuzes kunt maken voor het mooiste (en meest milieuvriendelijke) resultaat. Dat doen we via advies en begeleiding. Moet er eerst verbouwd worden? Dan geeft Ecozaken graag advies over gebruik van houtvezelplaten of bijvoorbeeld kalkhennepblokken.

Advies

Wanneer je naar Ecozaken toe komt voor schilder- of (leem)stucwerk, heb je waarschijnlijk al nagedacht over hoe je het eindresultaat wilt hebben. Welke werkzaamheden gewenst zijn en welke kleuren er gebruikt mogen worden bijvoorbeeld. Of je nu al precies weet wat je wilt, of nog wel wat hulp kunt gebruiken, Ecozaken geeft je graag advies.

Kleuradvies

Een kleur uitkiezen voor je kozijnen, wanden of deuren kan best een uitdaging zijn. Er zijn zoveel kleurstaaltjes en zoveel combinaties mogelijk. Maar hoe komt het over in het echt en in het groot?  Uit ervaring weet Ecozaken welke kleuren mooi matchen en welke uitstraling ze hebben in combinatie met bijvoorbeeld je gevelsteen, vloer of gordijnen. We denken graag met je mee en brengen, eventueel in samenwerking met een interieurstylist of binnenhuisarchitect, kleurrapporten en -adviezen uit.

Begeleiding

Wanneer je zelf wilt meehelpen met het leemstucen of verven, begeleidt Ecozaken je hier graag in. We geven je allereerst waardevolle tips en aanwijzingen over de techniek en gaan daarna samen aan het werk. Dit is niet alleen leerzaam en leuk, maar je kunt er ook de klus ook sneller en gunstiger mee realiseren.

Advies over werkzaamheden

Als specialist kijken we met een ander oog naar de gewenste werkzaamheden dan u, simpelweg doordat we meer mogelijkheden en opties kennen om tot het beste eindresultaat te komen. Hierbij kijken we niet sec naar diensten die we zelf aanbieden, maar ook naar alternatieve opties.

Een voorbeeld: je vraagt ons het kozijn van je dakkapel te schilderen, want werken op hoogte, daar houd je niet zo van. Wij zien vervolgens dat het kozijn naast een schilderbeurt ook toe is aan een houtrotreparatie. Dat betekent extra kosten. In plaats van je deze werkzaamheden te adviseren, raden we je in dit geval aan om een kunststof kozijn te laten steken. Zo hoef je geen reparatie- en schilderkosten te betalen en ben je voor altijd van die lastige schilderklus op hoogte af.

Advies over duurzame materialen

Wil je graag duurzame materialen gebruiken voor je woning? Ecozaken geeft je graag advies over de mogelijkheden. Enerzijds door eco-labelproducten in verf- en stucwerk te introduceren en anderzijds door ook mee te denken in andere duurzame materialen. Een groen dak bijvoorbeeld, of leemstucwerk en leemkachels.

Ook denken we proactief mee in duurzaamheid tijdens de opname van de werkzaamheden. Zien we houtrot bij een kozijn met enkele beglazing, dan adviseren we om hier meteen dubbel glas te installeren.

Ecozaken adviseert overigens niet alleen in dergelijke duurzame opties, we ontzorgen je hierin ook graag door zelf bijkomende werkzaamheden uit te voeren en/of door te zorgen dat het door andere specialisten wordt uitgevoerd.